News

Animationsseminarium på Högskolan Väst: Chris Landreth – De moderna rörliga bilderna

Högskolan Väst arrangerar i samarbete med Trollywood Animation Festival ett seminarium med Chris Landreth.

Chris Landreth är en amerikansk-kanadensiska filmare och producent, som idag år en av de överhuvudtaget mest framstående animatörerna inom 3D-digitalanimation. Som regissör, animatör och producent har han gjort ett antal internationellt uppmärksammade filmer sedan 1990-talet.

Sin första Oscarsnominering fick han redan 1995 för kortfilmen The End (1995). Hans mest kända film är dock Ryan från 2004. Det är en 14 minuter animerad dokumentär som blev den första 3D-dataanimerade dokumentären att vinna en Oscar. Ändå framstår kritikerrosade Subconscious Password (2013) som hans kanske mest framstående verk.

Landreth har även gjort flera kampanjfilmer, utvecklat programvaror för animation och även lämnat sitt bidrag på det teoretiska fältet. Han undervisar regelbundet på Högskolan Västs utbildningsprogram 3D-animation & visualisering som gästlärare i kursen Karaktärsanimation.

I denna föreläsning kommer Landreth att berätta om sina erfarenheter såväl med denna film som med sina andra filmverk samt föreläser om de nya rörliga bildernas gränslösa möjligheter. Dessutom kommer han att presentera sitt pågående långfilmsprojekt.

Mer info om föreläsningen här: http://www.chrislandreth.com/making-faces-masterclass/


  • Datum: 15 nov
  • Tid: 14:15 – 16:00
  • Plats: Högskolan Väst
  • Lokal: F127

Välkomna!