News

Gratis entré till visning av animerad film på Trollywood Animation Festival

Trollhättans animationsförening hälsar alla barn och vuxna välkomna till visning av en animerad barnfilm.

Lördagen den 19 Maj kl. 15.00 kommer vi att visa Gordon och Paddy som är en film av Linda Hambäck. Filmen är barntillåten och 62 minuter lång. Vi är extra stolta över att visa just den filmen, eftersom den till stora delar är gjord av Dockhus Animation här i Trollhättan. Filmen visas på Hebeteatern i Folkets Hus, Trollhättan.

Gratis biljetter hämtas på Konsthallen Trollhättan, där vi också visar en utställning av Per Åhlin som kanske mest är känd för den klassiska julfilmen “Karl-Bertil Jonssons julafton”. Konsthallens öppettider är tisdag-söndag 11-16, onsdag 11-19. Det finns ett begränsat antal platser till filmvisningen, så skynda dig att hämta dina biljetter!

Observera att det inte behövs någon festivalbiljett, gratisbiljetten du hämtar på konsthallen räcker!

Gordon och Paddy

En nöttjuv härjar i skogen. Kommissarie Gordon måste fånga tjuven. Sorgligt nog är han den ende polisen i hela distriktet och tvingas stå ensam i snön och vakta hålet där nötterna stulits. Han som egentligen är bäst på att lyssna, tänka och stämpla. Om han bara hade en assistent, en liten, snabb och duktig polisassistent! Då skulle de tillsammans kunna lösa fallet.

”Snön yr i den stora skogen. 204 nötter är stulna. Under nötfallet möter Kommissarie Gordon en mus utan namn. Hon får namnet Paddy och blir hans assistent. Paddy hjälper honom att lösa fallet och tar till slut över som polischef. Gordon går i pension. Men någon prasslar i buskarna. Fåglar råkar illa ut och barn försvinner spårlöst. Paddy tvingas kalla in Gordon. Vem bestämmer nu? Och vad är det för fara som lurar i skogen? I vår värld möts den äldre generationen med den yngre. Genom våra huvudkaraktärer Gordon och Paddy skildras ödmjukhet och respekt inför det man först kanske inte förstår. Att våga utmana sina egna föreställningar om hur världen ser ut och genom att försöka se världen genom någon annans ögon.
Jag blev förälskad i Ulf Nilsson och Gitte Spees böcker om Kommissarie Gordon, det var framförallt hans träffsäkra ton av ödmjukhet, vänlighet och spänning som ledde mig fram till den stora skog där jag fick lära känna Paddy, Valdemar, familjen Ekorre, familjen Kanin och alla de andra djuren. Jag vill med filmen Gordon & Paddy ge publiken möjligheten att besöka djuren i den stora skogen, samt kanske bli klokare om vem den farliga, läskiga räven verkligen är!”
– Linda Hambäck

Gordon & Paddy är Linda Hambäcks (f. 1974) fjärde film som regissör och tjugonde film som producent. Hon har arbetat inom filmens värld sedan 1998 när hon tog examen från Dramatiska Institutet. Sedan 2004 arbetar hon främst med animerad film och 2011 grundade hon produktionsbolaget LEE Film. Hon har tidigare producerat de animerade delarna i Malik Bendjellouls Oscarsbelönade Searching for Sugar Man, Jonas Odells kortfilmer Tussilago och Lögner och Jessica Lauréns och Stina Wirséns Vem-filmer. Senast regisserade hon Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld 2016 och innan dess regisserade hon Tänk om… tillsammans med Marika Heidebäck 2014.
Gordon & Paddy är Linda Hambäcks första långfilm.