The Trollywood Animation Bootcamp 2020 is cancelled due to the global spreading of the corona virus.

Trollywood Animation Bootcamp

Trollywood Animation Bootcamp är till för dig som är regissör, manusförfattare, animatör eller producent, och vill skapa nya framgångsrika animationsprojekt. Målet med vår bootcamp är att det ska bli lättare att realisera sitt animationsprojekt med hänsyn till de villkor som råder i Sverige. Deltagarna ska efter bootcampen ha ett starkare projekt och kunna pitcha det på ett bra sätt. Detta för att lättare kunna få utvecklingsstöd från Svenska Filminstitutet eller andra finansieringskällor för att framgångsrikt komma vidare i processen.

Trollywood Animation Bootcamp arbetades fram under förra året i samarbete mellan teamet bakom Trollywood Animation Festival, producenten Petter Lindblad (Snowcloud Films) och Svenska Filminstitutet med syfte att stärka svensk animation. Vi genomförde den under två dagar med 12 deltagare och utvärderingen kan du läsa här.

Årets Bootcamp kommer att genomföras den 12-13 Maj 2020, alltså under två dagar före själva festivalen. Vi har även i år plats för totalt tolv deltagare.

Vi kommer att jobba inom tre olika delar av animationsprocessen:

  • Storytelling/manusarbete (inkl karaktärs- och universumbeskrivningar)
  • Visuellt/animation (inkl moodboard och förstå vad som är möjligt med olika tekniker)
  • Produktion/finansiering (budgetering, planering, pitchmaterial för finansiering)


Vilka får ansöka om att vara med?
Du som får söka är en regissör, manusförfattare, animatör eller producent som genomfört minst två kortfilmer, varav en måste varit animerad. Har du ett aktuellt projekt och en tanke om hur det ska kunna genomföras är det en fördel, men det är inget krav.

Vad får du om du deltar?

  • Två dagars föreläsningar och arbete enskilt och i grupp för att utveckla ett projekt som du redan börjat på, eller kommer att påbörja i framtiden.
  • Individuell hjälp av erfarna mentorer för att utveckla ditt projekt.
  • Rabatterat VIP-pass till festivalen, som förutom tillgång till hela festivalprogrammet ger möjlighet att träffa alla våra föreläsare  och andra VIP-gäster under våra kvällsaktiviteter.
  • Fri kost och logi från måndag kväll till fredag morgon. Vi bokar hotell, men du får själv bekosta din resa till och från Trollhättan. Var vi finns och hur man tar sig hit kan du läsa om här.

Hur ser urvalsprocessen ut?
Vi tar emot ansökningar via länken nedan till och med den 20 mars. Sedan går vi igenom alla ansökningar och meddelar de som kommit med senast den 31 mars. Vi har endast tolv platser, så gör din ansökan snarast möjligt.

Hur ser dagarna ut?
Bootcampen startar tisdagen den 12 Maj kl. 9.00, så det är en god idé att komma kvällen före. Under de här dagarna kommer du att jobba tillsammans med våra föreläsare/mentorer för att förbättra ett befintligt projekt, eller kunna sätta upp ett nytt på ett bra sätt.

Torsdag till lördag är du välkommen att delta i festivalens aktiviteter.

Vilka är mentorer/föreläsare?
De som föreläser och agerar som mentorer kommer att bestå av branschfolk från Sverige och övriga världen. En del av dessa har också öppna föreläsningar under festivalen, men under vår bootcamp sker arbetet endast i den mindre gruppen med fyra personer i varje. Det innebär att du har möjlighet att arbeta konkret 1-1 med mentorn för att ditt projekt ska utvecklas så mycket som möjligt under workshopen.

När det gäller producentinriktningen kommer Petter Lindblad från Snowcloud Films att vara mentor för den delen, men övriga mentorer är inte helt klara i skrivande stund. Vi strävar efter att plocka ihop några av de absolut bästa inom respektive område.

Hur ansöker man om att få delta?
Är du intresserad av att delta så klickar du på länken nedan.

Frågor?
Vi som jobbar med Trollywood Animation Bootcamp är:

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till någon av oss.